Razvan Ungureanu, pregatit sa-si prezinte bilantul la 100 de zile de mandat

Marti, 06 Martie 2012, ora 09:38
2084 citiri
Razvan Ungureanu, pregatit sa-si prezinte bilantul la 100 de zile de mandat

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat luni seara, intr-o emisiune televizata, ca dupa primele 100 de zile de mandat ia serios in calcul sa-si prezinte in fata Parlamentului un bilant cu ceea ce a reusit sa faca si cu ceea ce-si va propune in continuare sa realizeze.

"Ma gandesc foarte serios ca la 100 de zile implinite de la ziua de investitura sa mi se dea ocazia, si sper in Parlament, de a spune ce am intalnit, ce am reusit sa facem, dorim sa facem mai departe", a spus Ungureanu.

Guvernul analizeaza o posibila reducere a contributiilor de asigurari sociale intr-o marja cuprinsa intre 3-5%, "sigur pentru angajati, poate si pentru angajatori", daca situatia economica interna si externa va favoriza aplicarea unei astfel de masuri, a declarat, luni, premierul Mihai Ungureanu.

"Am in vedere scaderea CAS, sigur pentru angajati, poate si pentru angajatori, intr-o marja de 3 pana la 5%, in functie de capacitatea noastra de a ne permite asa ceva, care tine de felul in care exista bani la buget, si externa, in functie de conditiile de mediu economic si financiar ", a spus Ungureanu intr-o emisiune televizata.

In luna februarie, premierul Mihai Razvan Ungureanu si liderii coalitiei au convenit ca in programul de guvernare sa fie prevazuta cresterea veniturilor populatiei, in functie de resursele economiei, surse politice precizand atunci ca masura va fi luata prin majorare directa sau prin reducerea CAS si indexari de pensii.

De asemenea, premierul si-a anuntat luni seara intentia de a infiinta, la nivelul Guvenului, o noua structura consultativa la care sa participe reprezentanti ai mediului de afaceri.

"Sper ca in doua saptamani sa pot infiinta un consiliu consultativ de afaceri, care sa reprezinte interfata dintre Guvern, primul-ministru in special, si mediul privat de afaceri in general", a declarat primul ministru, la un post de televiziune.

Intrebat ce ar putea aduce nou aceasta structura fata de cele similare infiintate anterior de predecesorii sai, Ungureanu a raspuns ca, in opinia sa, pentru a reusi, "nu este nevoie doar de consecventa si de o dorinta de a pune lucrurile la punct".

#bilant Mihai Razvan Ungureanu, #masuri economice Razvan Ungureanu , #premier