Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ungureanu vrea Consiliu consultativ de afaceri

Ungureanu vrea Consiliu consultativ de afaceri


Premierul Mihai Razvan Ungureanu si-a anuntat luni seara intentia de a infiinta, la nivelul Guvenului, o noua structura consultativa la care sa participe reprezentanti ai mediului de afaceri.

"Sper ca in doua saptamani sa pot infiinta un consiliu consultativ de afaceri, care sa reprezinte interfata dintre Guvern, primul-ministru in special, si mediul privat de afaceri in general", a declarat primul ministru, la un post de televiziune.

Intrebat ce ar putea aduce nou aceasta structura fata de cele similare infiintate anterior de predecesorii sai, Ungureanu a raspuns ca, in opinia sa, pentru a reusi, "nu este nevoie doar de consecventa si de o dorinta de a pune lucrurile la punct".

"Sub presiunea mediului privat de afaceri, statul se poate transforma cel putin in termenii imbunatatirii competitivitatii sale si implicit a eficientei. Cred in aceasta teorie, care inseamna presiunea mediului privat asupra stucturilor de stat, asupra modului in care ele functioneaza", a argumentat seful Executivului.

In opinia sa, colaborarea nu se refera doar la Consiliul Investitorilor Straini, ci si la Camera de Comert Germana, AmCham ca si diferite asociatii profesionale de ramura.

Premierul Ungureanu a reamintit obiectivul ca agentii economici privati autohtoni "care sunt seriosi, buni platitori de taxe", sa isi extinda afacerile pe plan extern, cu deosebire pe piete din afara UE. Printre pietele apte sa preia produse romanesti si sa accepte investitii romanesti, primul ministru a reamintit Turcia, China, Federatia Rusa sau tarile din Golf.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1429 ori