Ungureanu cere restructurarea completa a ANAF

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 16:59
2164 citiri
Ungureanu cere restructurarea completa a ANAF

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a cerut noului sef ANAF, Serban Pop, restructurarea ampla a institutiei si un grad de colectare de 40%

La inceputul reuniunii comitetului pentru combaterea evaziunii fiscale, desfasurate la Palatul Victoria, premierul Ungureanu i s-a adresat noului presedinte al ANAF, spunandu-i ca are "doua datorii".

"Ma astept sa indepliniti obiectivul strategic al acestei guvernari, acela de a ridica gradul de colectare la nivel european, la macar 40 puncte procentuale, fata de 33 - 34% cat avem acum. Acest lucru trebuie sa se intample cu celeritate pe seama schimbarilor pe care urmeaza sa le faceti la nivelul autoritatii", a declarat primul ministru, in prezenta presei.

Cea de-a doua "datorie" amintita de Ungureanu se refera la restructurarea Agentiei. "Sa porniti un amplu proces de reforma structurala a ANAF, astfel incat institutia sa devina apta sa isi asume tinte mult mai inalte decat cele pe care si le-a putut asuma pana acum, depasind problemele de management", a spus primul ministru.

La sedinta participa presedintele ANAF Serban Pop, ministrul Finantelor Publice Bogdan Dragoi, ministrul de Interne Gabriel Berca, procurorul general Laura Codruta Kovesi, Dragos George Bogdan, Mihai Bratan, Dan Constantin Tudorache, Ion Grosu, Nicoleta Noldea, Viorel Comanita si Mihai Vatasoiu.

#premier ANAF grad colectare, #premier cerinte Stefan Pop, #restructurare ANAF , #stiri Mihai Razvan Ungureanu