Mihai Tanasescu preia functia de vicepresedinte al BEI

Miercuri, 01 August 2012, ora 09:14
1878 citiri
Mihai Tanasescu preia functia de vicepresedinte al BEI

Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu, va prelua de miercuri, 1 august, functia de vicepresedinte al Bancii Europene pentru Investitii (BEI). Romania este, astfel, reprezentata pentru prima oara la acest nivel in cadrul bancii.

"Fara indoiala ca e un lucru important, mai ales ca e o premiera. Functia pe care a primit-o la BEI este una importanta, iar pentru o tara ca Romania, e un semnal pozitiv suplimentar", a declarat economistul-sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, pentru Business24.

Tanasescu va face parte din Comitetul de Management, care cuprinde un presedinte si opt vicepresedinti, si il va inlocui pe grecul Plutarchos Sakellaris, scrie Agerpres.

Ca vicepresedinte BEI, Tanasescu va coordona activitatea bancii in Grecia, Cipru, Danemarca, Irlanda, statele ACP (Africa, Caraibe si Pacific) si Africa de Sud.

Mandatul de vicepresedinte BEI este de sase ani, iar Tanasescu va prelua aria de responsabilitate a lui Plutarchos Sakellaris, care cuprinde coordonarea activitatilor BEI in Grecia, Cipru, Danemarca, Irlanda, statele ACP (Africa, Caraibe si Pacific) si Africa de Sud.

BEI este institutia financiara a Uniunii Europene, avand ca actionari cele 27 de state membre ale UE. Consiliul Guvernatorilor BEI cuprinde ministrii de finante din cele 27 de state UE.

Dupa plecarea lui Tanasescu, postul de de reprezentant al Romaniei la FMI va fi preluat de directorul de operatiuni al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Serban Matei. El a fost numit director al Directiei operatiuni de piata in toamna anului 2010, anterior ocupand postul de director adjunct al acestei directii.

#Mihai Tanasescu BEI, #mihai tanasescu fmi, #vicepresedinte BEI , #Cariera