Tanasescu: Toate institutiile de control au rol de japca

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 12:43
1052 citiri
Tanasescu: Toate institutiile de control au rol de japca

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat vineri ca administratia fiscala si, in general, toate institutiile de control "au rol de japca , au rol de a se duce, de a controla, si de a da o amenda, fara sa spuna ceea ce este de indreptat, ceea ce s-a gresit".

"Administratia fiscala nu joaca rol de indrumator. Administratia fiscala si, in general, toate institutiile de control au rol de japca, au rol de a se duce, de a controla, si de a da o amenda, fara sa spuna ceea ce este de indreptat, ceea ce s-a gresit. Acest rol de indrumare al controlului, acest tip de atitudine este unul daunator. Si nu vorbesc numai de Administratia fiscala, vorbesc de toate organismele de control pe care le are tara aceasta, si Inspectia Muncii si de calitate a produselor", a mentionat Tanasescu.

Acesta a subliniat ca trebuie schimbat un tip de mentalitate, de atitudine fata de contribuabilul corect, fata de contribuabilul care plateste taxe si impozite.

"Echipele de control vin tot la ei, probabil ca avem o problema de a ne schimba, de a proteja si incuraja pe cei care platesc aceste taxe si impozite. Mesajul meu catre ei este: schimbati-va atitudinea, fiti proactivi si incercati sa indrumati business-ul in Romania, nu sa il distrugeti! Este un mesaj pe care am vrut sa il transmit demult", a mai spus Tanasescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tanasescu organisme de control, #reprezentant Romania FMI , #FMI