Berceanu: Nu am dat niciun leu pentru publicitate

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 22:52
1481 citiri
Berceanu: Nu am dat niciun leu pentru publicitate

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a sustinut ca o parte din acuzele care i s-au adus la dezbaterea motiunii din Senat au vizat, de fapt, practici folosite in timpul guvernarilor PSD si PNL, precum alocarea nejustificata de fonduri de catre MT pentru publicitate.

Discutia pe tema publicitatii cerute de minister a fost provocata involuntar de catre independentul Serban Mihailescu care a remarcat lipsa de interes a televiziunilor fata de problemele din transporturi in general si fata de aceasta motiune in special, dezinteres pe care il explica prin faptul ca problemele aduse in discutie sunt vechi de 20 de ani.

In schimb, senatorul PSD Sorin Bota, fost secretar de stat in minister, a spus ca o explicatie pentru lipsa de interes a presei din prezent ar fi lipsa publicitatii comandata in alte vremuri de minister. In replica, Radu Berceanu a afirmat ca, in timpul ministeriatului sau, nu au fost alocate asemenea fonduri.

"Vad ca domnul Bota invoca practici de pe vremea PSD. De cand sunt eu ministru nu a fost alocat niciun leu pentru publicitate", a ripostat ministrul. O alta replica data de Berceanu lui Bota a vizat asertiunea acestuia potrivit careia Ministerul Transporturilor a semnat, in timpul guvernarii PSD, contractele pentru reabilitarea a peste 650 de kilometri de drumuri.

"Acesta este un alt subiect despre care ar fi trebuit sa taceti.

Contractele au fost incheiate atat de bine, incat doi ministri de-ai dumneavoastra au refuzat sa le semneze pentru ca erau prin incredintare directa. Este vorba de Cristian Diaconescu si de un alt ministru care e acum la FMI (Mihai Tanasescu-n. red.)", a spus Berceanu.

El i-a acuzat pe semnatarii motiunii ca propunerea lor de divizare a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale nu le apartine fiind luata din programul de guvernare al cabinetului Boc, Berceanu precizand ca divizarea trebuie facuta doar dupa ce vor fi indeplinite anumite conditii.

In ceea ce priveste observatiile legate de intarzierile in derularea anumitor proiecte, ministrul le-a motivat invocand si contestatiile in instanta ale caietelor de sarcini, dar si ale licitatiilor.

"Contestatiile ne creeaza o problema colosala pentru ca pot dura si un an solutionarea lor in instanta (...) Profit acum de ocazie ca ne vede toata lumea: nu-i mai indemnati la contestatii.

Le faceti si lor un rau tot stand si asteptand rezultatele unor contestatii care nu mai vin", s-a adresat Berceanu reprezentantilor opozitiei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#radu berceanu, #publicitate, #fonduri, #guvern , #stiri Mihai Tanasescu