Mihai Tanasescu: Nu poate fi vorba de renegocierea acordului cu FMI

Sambata, 28 Noiembrie 2009, ora 09:27
1196 citiri
Mihai Tanasescu: Nu poate fi vorba de renegocierea acordului cu FMI

Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, a precizat ca nu poate fi vorba de o renegociere, insa ar putea exista discutii care sa duca la un alt tip de viziune a politicilor fiscale, care sa conduca la consolidarea finantelor pe termen lung.

"Nu e vorba de renegociere, acesta nu e un termen care sa incurajeze finantatorii straini. Ca exista o discutie care sa conduca la un alt tip de viziune, este posibil. Efectul trebuie insa sa fie acelasi - consolidarea finantelor pe termen lung", a declarat Mihai Tanasescu.

El a mai afirmat ca daca guvernul ar dori sa reduca, de exemplu, cota unica, autoritatile trebuie sa ia o alta masura care sa compenseze scaderea incasarilor.

"Noul guvern are toata libertatea sa isi aleaga ce politica doreste. Toate politicile trebuie insa sa tina cont de obiectivul final, si anume reducerea deficitului bugetar", a mai precizat Tanasescu.

O alta sursa apropiata FMI a aratat ca Romania poate "deraia" acest acord si incheia unul nou, dar nu poate cere renegocierea unui acord cu FMI. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#renegociere, # acord, # fmi, # deficit , #stiri Mihai Tanasescu