Mihai Tanasescu: Trebuie sa ne pregatim sa traim altfel

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 09:30
2108 citiri
Mihai Tanasescu: Trebuie sa ne pregatim sa traim altfel

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, sustine ca trebuie sa ne pregatim pentru un alt fel de comportament, pentru un alt mod de a trai pe Pamant, intrucat "ceea ce se intampla acum, cu economia globala, nu s-a mai intamplat niciodata in istoria omenirii. 

"Ceea ce se intampla acum cu economia globala nu s-a mai intamplat niciodata in istoria omenirii. Slabiciunea factorilor de decizie, inclusiv a celor din Vest, a condus la aceste derapaje. Trebuie sa ne pregatim pentru un alt fel de comportament, pentru un alt mod de a trai pe Pamant", a declarat, pentru Gandul, Mihai Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI crede ca majorarea salariilor cu 5% poate fi aprobata, pentru ca bugetul permite aceasta crestere.

La inceputul lunii august, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, a confirmat pentru Gandul intentia Guvernului de a majora salariile bugetarilor cu 5% incepand cu 1 octombrie.

"S-au facut progrese in ultimele luni, spre exemplu, pe linia cresterii veniturilor. Astfel, s-a creat un spatiu fiscal care poate fi folosit in toate felurile. Decizia de a creste putin salariile, dar cu respectarea tintelor convenite cu FMI, e un lucru pe care Fondul il accepta. Trebuie insa sa fim foarte atentie cu echilibrele macroeconomice, ca acestea sa nu fie incalcate", spune Mihai Tanasescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca bugetul pentru anul 2012 trebuie sa ia in calcul o crestere economica de 2 - 2,5%, iar Guvernul sa nu isi faca "iluzia cresterii economice de 3,5 - 4%" pentru anul viitor daca nu iau "si masuri majore de deschidere de exploatari de metale".

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#tanasescu, #economie romania, #crestere salarii, #salariu bugetar tanasescu , #stiri Mihai Tanasescu