Tanasescu e optimist: Romania iese din recesiune in T1 din 2010

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 09:22
1404 citiri
Tanasescu e optimist: Romania iese din recesiune in T1 din 2010

Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu, a declarat pentru un post de televiziune ca Romania va iesi din recesiune in primul trimestru al acestui an, in special ca urmare a revenirii industriei, dar este nevoie de implementarea reformelor structurale, transmite NewsIn.

"Cred ca trimestrul intai din 2010 va fi primul trimestru care va pune capat recesiunii, va arata un usor avans fata de anul trecut si va pune Romania pe o alta linie, a cresterii, dar e nevoie de multa munca, de punere in practica a reformelor structurale", a afirmat Tanasescu.

"Asistam la o usoara crestere a creditarii in economie, la o scadere a dobanzilor, aceste semne ne arata ca economia Romaniei se va transforma intr-o economie in crestere", a completat fostul ministru de finante.


Estimarea semnal publicata saptamana trecuta de Institutul National de Statistica (INS) a aratat ca economia romaneasca a continuat sa se contracte in trimestrul IV din 2009, scazand cu 1,5% fata de trimestrul anterior si cu 6,6% comparativ cu aceeasi perioada din 2008.

A fost al saselea trimestru la rand de scadere a produsului intern brut (PIB) fata de trimestrul precedent.

"Aceasta contractie arata seriozitatea descresterii economice de anul trecut. Partea buna a lucrurilor este ca productia industriala a crescut cu 12%, cea manufacturiera a crescut cu 13%, productia energetica cu peste 18%, fata de anul trecut", a mentionat Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI a avertizat, insa, ca urmeaza "un drum lung", in care reformele convenite cu FMI trebuie implementate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tanasescu, #romania, #criza, #recesiune , #stiri Mihai Tanasescu