Tanasescu: Economia Romaniei isi va reveni in partea a doua a anului

Joi, 14 Mai 2009, ora 12:02
909 citiri
Tanasescu: Economia Romaniei isi va reveni in partea a doua a anului

Dupa o contractie cuprinsa intre 4 si 6% in primul semestru din acest an, economia nationala va da semne de revenire in a doua jumatate a anului, sustine Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International.

"Este clar ca primul trimestru va fi cu minus, probabil undeva intre 4 si 6%. Cu banii care vin de la UE, cu politica Bancii Nationale, care probabil va fi o politica mai deschisa catre segmentul bancar, de injectie a unor lichiditati, toate aceste lucruri cred ca vor face ca in a doua jumatate a anului sa apara semne de revenire a economiei", a declarat fostul ministru al Finantelor.

Nu de aceeasi parere sunt si reprezentantii patronatelor din industria usoara, care sustin ca PIB-ul se va contracta inclusiv in semestrul al doilea din 2009.

"Din partea industriei in care eu lucrez avem asteptari negative pentru semestrul doi. Eu sunt un competitor cu cineva din alta piata, din alta tara din Uniunea Europeana, la care guvernele lor le-au luat niste costuri, iar noua ni le-a dat", a precizat in cadrul aceleasi emisiuni Maria Grapini, presedintele FEPAIUS. 

#tanasescu, # economie, # revenire, # pib , #stiri Mihai Tanasescu