Tanasescu: Nominalizarea unui premier tehnocrat are putine sanse

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 19:12
1442 citiri
Tanasescu: Nominalizarea unui premier tehnocrat are putine sanse

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, al carui nume a fost vehiculat pentru postul de premier, considera ca nominalizarea in acest moment a unui premier tehnocrat are putine sanse de reusita si ca un guvern trebuie sa ramana politic, dar poate atrage specialisti pentru valoare adaugata, transmite Mediafax.

 

Intrebat daca ar accepta sa preia postul de prim-ministru in cazul in care ar primi o astfel de propunere, Mihai Tanasescu a apreciat ca nominalizarea in acest moment a unui premier independent sau tehnocrat are putine sanse, deoarece acesta ar putea sa impartaseasca anumite valori diferite de cele ale clasei politice, ceea ce ar conduce la escaladarea conflictului fata de situatia existenta.


El a amintit ca nu este prima data cand in discutie apare ideea unui premier tehnocrat si a aratat ca, in general, sunt vehiculate anumite nume atunci cand exista o asteptare pentru schimbarea clasei politice.

"In general, guvernele sunt politice si trebuie sa ramana politice, deoarece au stabilitatea necesara pentru aplicarea programului de guvernare si atingerea tintelor stabilite. Fiecare guvern poate in acelasi timp sa atraga specialisti din mediul academic sau de afaceri care sa aduca valoare adaugata actului politic. Orice om trebuie sa beneficieze de sustinere politica pentru a promova programele in Parlament. Cred ca cel mai important acum este sa aratam ca reprezentantii clasei politice pot sa defineasca obiectivele si sa le duca mai departe", a spus Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI a precizat ca a fost si ramane social-democrat, dar unul care impartaseste valori precum economia de piata, disciplina financiara, corectitudinea utilizarii banului public.


"Componenta sociala trebuie bine orientata spre persoanele care intr-adevar au nevoie. A confunda social-democratia cu populismul este o mare greseala, nu putem promite ce nu putem face, ci trebuie sa facem ceea ce intr-adevar putem", a spus Tanasescu.

 

 

Seful statului a avut mai multe intalniri, incepand de duminica, la care au participat reprezentanti ai PDL la nivel local si central. De asemenea, seful statului s-a intalnit cu UDMR, UNPR si cu liderul grupului minoritatilor.


Surse democrat-liberale declarau ca din discutiile presedintelui cu reprezentantii PDL a reiesit posibilitatea inlocuirii premierului Emil Boc, o varianta, sustinuta de seful statului, fiind numirea unui premier independent.

In acest context, presa a vehiculat mai multe nume, cum ar fi Mihai Tanasescu, Mugur Isarescu, Cristian Popa, Calin Georgescu.

#premier tehnocrat, #tanasescu, # guvern politic, #premier, #prim minisru , #stiri Mihai Tanasescu