Tanasescu: Romania nu mai poate sa consume prin indatorare externa

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 13:29
1068 citiri
Tanasescu: Romania nu mai poate sa consume prin indatorare externa

Romania nu mai poate continua sa consume prin indatorare externa, pentru ca va ajunge sa aiba aceleasi probleme si in anii urmatori, ci trebuie sa incerce sa adapteze produsele si serviciile locale la ce vor oamenii, a declarat joi reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Trebuie sa intelegem ca nu mai putem sa consumam prin indatorare externa, pentru ca vom ajunge la aceleasi probleme in anii urmatori. Atata timp cat consumatorii cauta servicii si produse de calitate si nu le vor gasi pe piata romaneasca acestea vor fi aduse de afara. Daca nu invatam ca trebuie sa adaptam produsele si serviciile la ce vor oamenii, atunci criza a trecut degeaba peste noi", a spus Tanasescu la un seminar pe teme economice, precizeaza Mediafax.

El a dat ca exemplu produsele agricole, subliniind ca aproximativ 70% din ce mancam vine din strainatate.


"Din acest motiv, transformarea agriculturii astfel incat sa aduca bani la PIB ar trebui sa fie dezideratul principal pentru anii viitori", a explicat Tanasescu.

 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#agricultura, # produse, # tanasescu, # indatorare externa , #stiri Mihai Tanasescu