Tanasescu: Romania poate fi o poveste de succes

Marti, 19 Iulie 2011, ora 23:49
1423 citiri
Tanasescu: Romania poate fi o poveste de succes

Companiile de stat din Romania se confrunta cu "probleme structurale mari", potrivit reprezentantului Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu. El mai crede ca Romania "nu trebuie sa se abata de la drumul pe care l-a inceput acum doi ani si jumatate". 

Tanasescu mai declara ca Romania poate fi "o poveste de succes". El subliniaza ca reformele trebuie continuate anul viitor, insa ritmul trebuie "accelerat".

Tanasescu mai spune ca trebuie gasite "solutii alternative de crestere economica".

Mihai Tanasescu sugereaza Romaniei sa caute "solutii alternative" la exporturi, pentru a sustine revenirea economiei.

"Vedem deja o incetinire a exporturilor romanesti in zona euro in lunile aprilie, mai si, probabil, si in iunie. Este clar ca turbulentele in special din Germania, o scadere a cresterii economice in toata zona euro, dar cu preponderenta in Germania arata clar ca si Romania are de suferit.

Cred ca, in perioada urmatoare, Romania va continua sa aiba crestere economica, nu am nici un fel de dubii, dar trebuie sa ne gandim asupra unor alternative de crestere economica.Companiile de stat din Romania se confrunta cu "probleme structurale mari", potrivit reprezentantului Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu.

El mai crede ca Romania "nu trebuie sa se abata de la drumul pe care l-a inceput acum doi ani si jumatate".

Citeste continuarea pe ziare.com

#crestere economica, #fmi, #mihai tanasescu, #zona euro , #stiri Mihai Tanasescu