Tanasescu: Romania trebuie sa-si regandeasca sistemul asistentei sociale, ca sa opreasca risipa

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 13:01
1207 citiri
Tanasescu: Romania trebuie sa-si regandeasca sistemul asistentei sociale, ca sa opreasca risipa

Romania trebuie sa-si regandeasca sistemul asistentei sociale, in conditiile in care in prezent foarte multi bani se risipesc fara a exista o perspectiva clara asupra efectelor acestora, a declarat, joi, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, potrivit NewsIn.

"In momentul de fata, economia incepe regandirea sistemului asistentei sociale. Sunt bani foarte multi si, din pacate, nu e o gandire asupra efectelor acestor bani. Asistenta sociala provine din ministere care dau bani, dar niciodata nu stim daca banul dat este folosit cum trebuie si are efecte", a spus Tanasescu.

In opinia sa, aceasta schema duce la o risipa de bani pe un segment important al economiei.

Pe de alta parte, reprezentantul Romaniei la FMI a subliniat si problema parteneriatelor public-private, care duc la asumarea unor riscuri de catre stat.

"Parteneriatele public-private sunt o foarte importanta sursa de dezvoltare rapida, dar, in acelasi timp, trebuie facute cu foarte multa atentie. Riscul pe care si-l asuma statul este foarte mare si se poate transforma in cresterea deficitului bugetar peste ani", a explicat Tanasescu.

El a mai spus ca statul roman trebuie sa negocieze foarte activ parteneriatele public-private, tinand cont de realitatile economiei, cu scopul de a-si imparti riscul.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tanasescu, # asistenta sociala, # risipa, # economie , #stiri Mihai Tanasescu