Nabucco, un esec politic bazat pe o himera. Ce solutii are Romania

Sambata, 29 Iunie 2013, ora 13:10
1593 citiri
Nabucco, un esec politic bazat pe o himera. Ce solutii are Romania
Foto: studentthinktank.eu

Proiectul Nabucco a fost un esec politic previzibil de ani de zile, sustine analistul economic Mircea Cosea. In opinia sa, asistam la o criza a conceptului de strategie energetica la nivelul UE, asa ca Romania ar trebui sa isi faca propria politica in domeniu, tinand cont de avantajele pe care le are.

"Din punctul meu de vedere, ceea ce s-a intamplat cu Nabucco este un esec politic pentru ca, de fapt, inca din 2005-2006, si mai ales dupa 2010, se cam stia ca Nabucco nu are finantare si ca e o chestiune care nu poate sa mearga. Faptul ca in Romania lucrul acesta a fost dus la paroxism si o asa numita strategie de indepedenta energetica s-a bazat pe Nabucco este o greseala politica.

Iar faptul ca in luna mai, inceputul lunii iunie guvernul a anuntat foarte ritos ca are date certe ca Nabucco va merge mai departe inseamna ca nici serviciile noastre de informatii, nici diplomatia noastra, nici tot ceea ce inseamna reprezentante romanesti in strainatate n-au habar de ce se intampla si dau informatii fara sa cunoasca realitatea", a declarat Mircea Cosea, profesor universitar de economie, pentru Ziare.com.

Citeste mai multe despre Nabucco, un esec politic bazat pe o himera. Ce solutii are Romania pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiect Nabucco esuat, #nabucco romania, #solutii Romania Nabucco , #Afaceri