Liderii coalitiei vor crearea "grupului de TVA"

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 23:00
1178 citiri
Liderii coalitiei vor crearea "grupului de TVA"

Liderii coalitiei ar putea discuta luni setul de masuri de stimulare a mediului economic sustinute de parlamentarii partidelor aflate la guvernare, printre ele aflandu-se si crearea "grupului de TVA" care ar putea reuni firmele cu actionariat comun sub umbrela unei firme-lider, informeaza Newsin. 

Deputatul PDL Vasile Gherasim, care face parte din grupul de parlamentari ai coalitiei care au elaborat propunerile de stimulare a mediului de afaceri, a afirmat ca setul de propuneri cu care au venit democrat-liberalii a fost amendat si cu propuneri din partea reprezentantilor celorlalte partide din coalitie, printre ei mentionandu-i liderul grupului minoritatilor Varujan Pambuccian si pe Mircea Cosea (UNPR).

Democrat-liberalul a precizat, pentru NewsIn, ca Mircea Cosea (UNPR) a propus constituirea "grupului de TVA". "Grupul de TVA este un prim pas catre o lege a holdingului si este un grup de firme care are cam aceeasi actionari si care va avea o firma-lider care sa se ocupe de taxe si toate chestiunile legate de impozite", a spus pedelistul.

De asemenea, este luata in calcul o alta lege a parteneriatului public-privat care sa o completeze pe cea adoptata recent de Parlament, lege speciala care sa se refere la stat si la parteneriatele pe care acesta le deruleaza cu companii mari sau holdinguri.

Gherasim a precizat ca propunerile venite din partea parlamentarilor urmeaza sa fie analizate de catre Executiv. "Acum suntem in stadiul in care este nevoie de un arbitru, de o echipa de analiza stabilita la nivelul Guvernului care sa ne spuna care masuri sunt fezabile sau nu.

Pentru ca unele idei foarte bune pe care le-am avut, in lipsa unor informatii complete, se pot dovedi niste gogomanii. De aceea, cei de la guvern trebuie sa ne spuna exact care se pot aplica si care nu", a declarat Gherasim.

Cu certitudine, Guvernului ii va fi avansata propunerea de crestere a cotei dividendelor intreprinderilor de stat care se varsa la buget la 80%. In schimb, o propunere initiala a PDL a fost modificata consistent dupa discutiile cu partenerii din coalitia de guvernamant.

Este vorba de o modificare a Codului Fiscal prin care contribuabilii nou infiintati care investesc 1.000.000 de euro si creeaza cel putin 50 de locuri de munca primesc o scutire de cinci ani de la plata impozitului de profit, cu conditia ca firma respectiva sa functioneze cel putin zece ani.

"Am facut aceasta masura si mai liberala astfel ca am scazut suma investita de la 1.000.000 de euro la 500.000, numarul de locuri de munca l-am redus la 25. Au fost discutii aprinse daca sa pastram durata de 10 ani de functionare a firmei si pana la urma s-a renuntat la ea pentru ca, indiferent cat merge o firma, ea plateste taxe la stat si asigura locuri de munca", a declarat deputatul PDL.

Gherasim a estimat ca setul de masuri de stimulare a mediului economic ar putea intra luni in discutia conducerii coalitiei de guvernamant. Pe de alta parte, vicepresedintele PDL Ioan Oltean a apreciat ca pachetul acesta ar putea fi adoptat dupa 1 august.

 

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#lideri, #coalitie, #grup, #tva, #guvern , #stiri Mircea Cosea