Alegerile pentru Parlamentul European, in epicentrul atentiei partidelor politice din Romania

Marti, 06 Martie 2007, ora 01:11
745 citiri

Premierul Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, a avut o rundade consultari cu liderii partidelor parlamentare pe tema alegerilor pentru Parlamentul European.

Totusi, membri ai conducerii partidului si-au exprimat nelinistea fatade eventualitatea unor evolutii politice extraordinare, precum eventualul referendum pentru adoptarea sistemului electoral uninominal, dar si pentru declinarea acuzatiilor impotriva presedintelui Basescu.

La randul sau, liderul Partidului Democrat (PD), Emil Boc, a subliniat ca amanarea alegerilor pentru Parlamentul European va afecta seriozitatea si credibilitatea Romaniei in cadrul UE.

Totusi, liderul PSD, principala formatiune politicade opozitie, Mircea Geoana, a sustinut amanarea alegerilor pana in toamna, subliniind caabordarea si solutionarea actualei crize politice, dar si solutionarea problemelor spionase trebuie sa constituie prioritate imediata. Totodata, a sustinut capremierul Tariceanu este 'parte a crizei politice'. Potrivit opiniei opozitiei, criza cu care se confrunta Romania are trei dimensiuni. Prima se referala relatiile dintre presedintele Basescu si premier, a doua la relatiile dintre presedinte si parlament, iar a treia dimensiune se referala relatiile dintre premier si parlament.

Liderul UDMR, Marko Bela, nu a fost de acord cu eventualitatea amanarii alegerilor parlamentare, sustinand pozitiile premierului Tariceanu.
intre timp, presedintele Basescu i-a trimis o scrisoare premierului Tariceanu, in care ii cere amanarea alegerilor.


Rador