Basescu a promulgat ratificarea Acordului privind Proiectul Nabucco

Vineri, 19 Martie 2010, ora 12:20
1738 citiri
Basescu a promulgat ratificarea Acordului privind Proiectul Nabucco

Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Austria, Bulgaria, Ungaria, Romania si Turcia privind Proiectul Nabucco, semnat la Ankara la 13 iulie 2009.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat vineri, 19 martie a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Republica Austria, Republica Bulgaria, Republica Ungara, Romania si Republica Turcia privind Proiectul Nabucco, semnat la Ankara la 13 iulie 2009", se arata intr-un comunicat al Presedintiei, transmite Mediafax.

Seful statului a amintit, la consultarile de luni de la Cotroceni si in declaratia de presa de la finalul evenimentului, de Acordul Nabucco.

"Suntem singura tara care a ramas consecventa pe Nabucco si avem acordul la ratificare in Parlament si am ramas ultima tara dintre semnatarii acordului care nu a ratificat acest acord. Cred ca avem o dificultate politica deja la nivel european. Nu in ultimul rand, garantia pentru Ford. Este legea in Parlament.

Ford la Craiova trebuie sa inceapa productia sau pregatirea pentru productia unui nou model. Faptul ca nu dam drumul la garantie da peste cap programul de pregatire pentru intrare in fabricatie", a spus Basescu.

In replica, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a afirmat, intr-o postare pe blogul personal, ca acordul pentru proiectul Nabucco a fost ratificat saptamana trecuta de Senat, Camera decizionala, mentionand ca face precizarea "pentru corecta informare a sefului statului".

Proiectul, dezvoltat de consortiul Nabucco Gas Pipeline International, vizeaza construirea unui gazoduct cu o lungime de 3.300 de kilometri care urmeaza sa transporte gaze naturale de la producatorii din regiunea Caspica si Orientul Mijlociu catre consumatorii din Europa, tranzitand Turcia, Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria.

Actionarii consortiului sunt OMV (Austria, actionarul majoritar al Petrom), Transgaz Medias, MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), BOTAS (Turcia) si RWE (Germania).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #nabucco, #geoana, #acord, #ratificare , #stiri Mircea Geoana