Finantele vor aplica mecanismul de compensare a TVA

Luni, 13 Iulie 2009, ora 11:45
1583 citiri
Finantele vor aplica mecanismul de compensare a TVA

Ministerul Finantelor va pune in functiune, in luna iulie, mecanismul de compensare a TVA, fiind vorba despre o suma de 980 de milioane RON, circa 233 de milioane de euro, potrivit declaratiilor facute, luni, de vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, dupa sedinta coalitiei PDL-PSD de la Guvern.

Vicepresedintele PDL a mentionat ca la sedinta de luni a coalitiei nu au participat nici premierul Emil Boc, aflat in Turcia pentru semnarea acordului privind proiectul Nabucco, si nici presedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoana.

Ministerul Finantelor Publice va anunta lunar sumele care trebuie sa fie rambursate din TVA, iar pentru luna iulie a fixat o valoare a returnarilor de 1,07 miliarde lei, dintre care 728 milioane lei in numerar, declara, saptamana trecuta, ministrul de resort, Gheorghe Pogea. El mentiona ca, pentru iulie, 340 milioane lei din suma totala pentru rambursarile de TVA vor fi compensatii.

 

Flutur: Coalitia cere Finantelor solutii pentru datoriile comunitatilor locale in urma inundatiilor

"Am discutat si pe alte probleme, o problema legata de inundatii, datoriile care sunt. Sunt multe comunitati locale care au datorii in urma distrugerilor care au fost la inundatii in perioada trecuta, dar si grabirea programului operational sectorial pe Mediu, pentru ca are in vedere acest program, alocarea de resurse pentru a preveni alte inundatii in Romania", a declarat Flutur dupa sedinta de luni, de la Guvern, a coalitiei.

El a afirmat ca s-a cerut mai exact gasirea unor solutii pentru achitarea datoriilor comunitatilor locale care au de platit inca bani pentru lucrarile pe care le-au executat.

"Ministerul Mediului are inca de refacut unele diguri, lucrari care trebuie grabite si datorii ale unor comunitati locale care au de platit inca bani pentru lucrarile pe care le-au executat. Deci s-a cerut Ministerului de Finante gasirea unor solutii pentru achitarea acestor datorii", a declarat Gheorghe Flutur.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #compensare, #finante, #flutur, #guvern, #pogea, #rambursare, #tva , #stiri Mircea Geoana