Ford lanseaza Transit Connect de Romania

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 14:37
1579 citiri
Ford lanseaza Transit Connect de Romania

Ford Romania va lansa, marti, 8 septembrie, primul automobil - un Transit Connect. Fabrica de la Craiova a fost preluata de constructorul american in urma cu doi ani, anuntand o investie de 675 milioane euro pentru modernizarea si retehnologizarea uzinei, pana in 2010.

Pentru inceput, productia va fi realizata de un singur schimb si este prevazuta sa aiba o cadenta de 60-90 de masini pe zi, urmand ca, in functie de cererea de pe piata, aceasta sa creasca si sa atinga 300.000 de autovehicule si 300.000 de motoare pe an, asa cum s-a angajat in momentul in care a achizitionat fabrica.

Totodata, din 2010 la Craiova se va asambla si un model de clasa mica, cel mai probabil B-Max, inlocuitorul actualului model Fusion.

La evenimentul de marti de la Craiova sunt asteptati sa participe presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, presedintele Senatului Mircea Geoana si alte autoritati centrale si locale. Compania americana va fi reprezentata la cel mai inalt nivel, de presedintele Ford Europa, John Fleming, informeaza NewsIn.

Contractul de privatizare a Automobile Craiova a fost semnat la 12 septembrie 2007, la Salonul International Auto de la Frankfurt, Ford preluand oficial un pachet de 72,4% din actiunile fabricii romanesti la 21 martie 2008. Pentru pachetul de 72,4% de actiuni, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit 57 milioane euro.

La preluarea fabricii de la Craiova, Ford s-a angajat sa mareasca numarul de angajati. In prezent, uzina are un numar de aproximativ 4.000 de angajati, iar in viitor se estimeaza ca numarul acestora va creste cu circa 2.000-3.000.

Fabricile de motoare din Craiova si Koln vor produce un nou motor avansat EcoBoost pe benzina, de mica capacitate. Ford a confirmat de asemenea ca analizeaza oportunitatea unei alte surse de productie in Europa pentru o versiune a urmatoarei generatii Ford Focus si aceasta analiza va fi finalizata in viitorul apropiat.

Investitiile totale de la Craiova vor putea creste pe viitor deoarece, odata cu Ford, pe platforma industriala a orasului este de asteptat sa deschida unitati de productie companii furnizoare de echipamente auto.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#ford, # romania, # craiova, # basescu , #stiri Mircea Geoana