Geoana a discutat in SUA despre programul Visa Waiver

Joi, 22 Iulie 2010, ora 15:08
1179 citiri
Geoana a discutat in SUA despre programul Visa Waiver

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a discutat, miercuri, la Washington, cu Mary Landrieu, presedintele Comitetului pentru afaceri mici si initiativa privata din Senatul SUA, despre Visa Waiver, si s-a intalnit cu secretarul de stat pentru securitatea teritoriului national, Janet Napolitano, potrivit Mediafax.

Conform unui comunicat, in cursul vizitei pe care o face in Statele Unite ale Americii, presedintele Senatului, Mircea Geoana, s-a intalnit cu senatorul democrat Mary Landrieu, presedintele Comitetului pentru afaceri mici si initiativa privata din cadrul Senatului Statelor Unite.

Cea mai importanta tema abordata la intalnirea dintre cei doi a fost cea legata de includerea romanilor in programul Visa Waiver.

"Visa Waiver presupune intrarea fara viza in Statele Unite ale Americii a cetatenilor statelor incluse in program si sederea pe teritoriul american pe o perioada care sa nu depaseasca 90 de zile.

In acest moment, principala problema a Romaniei in eforturile de accedere in acest program este rata foarte mare de refuz al cererilor de vize, in conditiile in care una dintre conditiile programului este o rata de refuz mai mica de 3%", precizeaza sursa citata.

Mircea Geoana si Mary Landrieu au discutat si masurile necesare pentru stimularea economiei romanesti.

Cei doi au discutat despre modalitati de sprijin pentru finantarea IMM-urilor si despre crearea de locuri de munca.

Cei doi au mai abordat si teme precum securitatea energetica si importanta terminalului de gaz natural lichefiat de la Constanta.

Presedintele Senatului s-a intalnit, miercuri, si cu Janet Napolitano, secretarul de stat pentru securitatea teritoriului national al Statelor Unite.

De asemenea, Mircea Geoana a avut o intalnire si cu Zbigniew Brzezinski, fost consilier pentru securitate nationala al presedintelui Statelor Unite. 

#geoana, # sua, # visa, # waiver , #stiri Mircea Geoana