Geoana: Agricultura, ca-n legenda mesterului Manole

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 09:26
1270 citiri
Geoana: Agricultura, ca-n legenda mesterului Manole

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat azi ca agricultura trebuie sa devina un sector prioritar, iar dezvoltarea lui sa fie independenta de fluxurile electorale. Altfel, planurile de dezvoltare a agriculturii vor avea aceeasi sansa de succes ca si eforturile mesterului Manole de a construi Manastirea Argesului.

"A sosit momentul ca toti politicienii sa ne dam mana si cu specialistii, si cu profesionistii si sa punem un plan, macar pe zece ani, in care sa facem din agricultura un sector strategic, prioritar pentru Romania", a declarat Mircea Geoana, citat de Mediafax.

In plus , agricultorii ar trebui sa beneficieze de conditii economice care sa le permita sa faca investitii si sa devina competitivi.

"Oricat de multe investitii s-ar face cu banii de la Banca Mondiala, de la Guvernul Romaniei, avem nevoie de utilizatori pentru ca de multe ori s-au facut investitii, dar nu s-au creat conditiile economice pentru ca utilizatorii sa poata sa-si permita sa investeasca si sa faca agricultura. Ar trebui sa transformam chestiunea irigatiilor intr-o chestiune economica fezabila", a mai spus Geoana. 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#agricultura, # geoana, # investitiii, # irigatii , #stiri Mircea Geoana