Geoana: aprobarea bugetului sa fie scoasa in afara competitiei prezidentiale

Duminica, 01 Noiembrie 2009, ora 22:56
1357 citiri
Geoana: aprobarea bugetului sa fie scoasa in afara competitiei prezidentiale

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, duminica, la Targu Bujor, in judetul Galati, ca intentioneaza sa propuna majoritatii parlamentare de 65 la suta sa lucreze impreuna bugetul pe 2010, informeaza Newsin.

 "In ultimii cinci ani, au fost la guvernare PNL, PD-L, UDMR si, in ultimele noua luni si PSD. De aceea vreau sa fac un apel ca discutarea si aprobarea bugetului sa fie scoasa in afara competitiei electorale prezidentiale. Si noi am avut o vina si altii au avut o vina si vreau sa propun majoritatii parlamentare de 65 la suta sa lucreze impreuna bugetul pe 2010", a spus Geoana.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a intalnit cu alegatori din orasul galatean Targu Bujor si cu cei din comunele invecinate, zona cunoscuta drept fief al PSD. Geoana a fost insotit de fosti ministi ai partidului - Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Marian Sarbu si parlamentari galateni.

Liderul PSD le-a vorbit alegatorilor din Targu Bujor in special despre teme sociale. Echitatea pensiilor si salariilor, criza economica sau bugetul pe 2010, dar si despre teme politice, precum propunerea lui Basescu de a dizolva Parlamentul, insotindu-si discursul de atacuri la adresa lui Basescu si a PD-L.

Liderul PSD a anuntat ca urmatoare perioada va fi una dificila. "Am acceptat, pentru a putea sa asiguram finantarea tarii noastre, sa reducem deficitul bugetar de la 7,3% in acest an, foarte mult, la 5,9% anul viitor si lumea, pe buna dreptate, se intreaba de unde aceste economii", a spus Geoana.

Social-democratul a vorbit si despre bugetul tarii pe anul viitor si a facut un apel la clasa politica sa scoata acest subiect din tematica de competitia electoralae.

Geoana a spus ca propune majoritatii de 65 la suta din Parlament sa lucreze impreuna asupra proiectului de buget pe anul viitor, asigurand in principal sectoare precum agricultura, educatia, sanatate si segmentul de cofinantare a proiectelor europene.

Geoana a facut referire si la mediul rural si a spus ca sansa de relansare economica a Romanie este sa investeasca in orasele mici si mijlocii, oferind populatiei de aici sanse egale cu cele de care beneficiaza populatia urbana. 

#geoana, #psd, #buget, #aprobare , #stiri Mircea Geoana