Geoana ataca "rechinii imobiliari"

Joi, 05 Martie 2009, ora 15:01
2430 citiri
Geoana ataca "rechinii imobiliari"

Presedintele Senatului, Mircea Geoana a declarat, joi, la un seminar desfasurat la Institutul de Cercetare si Dezvoltare de la Maracineni, ca este momentul ca "rechinilor imobiliari care au pus ochii pe terenurile institutelor de cercetare agricola" sa li se transmita ca "s-a terminat cu furatul". 

"Sa spunem un «nu» hotarat vandalizarii institutelor de cercetare agricola, rechinii imobiliari au pus ochii pe terenurile acestora, se stiu cazurile si s-au repezit ca vulturii asupra lor. Sa le spunem hotarat ca s-a terminat cu furatul", a declarat Mircea Geoana, la seminarul pe teme pomicole de la Maracineni, din judetul Arges. 

Mircea Geoana le-a mai spus participantilor la seminar, cercetatori si specialisti in agricultura, ca a sosit momentul crearii unui sistem integrat in domeniul agriculturii.

"Este inadmisibil ca dupa 20 de ani sa nu avem un sistem integrat de cercetare, productie, colectare si desfacere in domeniul agricol, sistem obligatoriu intr-o tara civilizata, europeana, practic un lant trofic necesar. Este un apel si un indemn la un proiect multipartizan, pentru o adevarata revolutie in satul romanesc, pentru lansarea unor proiecte guvernamentale de care trebuie sa ne tinem cu cainosenie, ciclu dupa ciclu, indiferent cine este la putere", a conchis Geoana. 

#geoana, # institute, # cercetare agricola, # terenuri , #stiri Mircea Geoana