Geoana catre oamenii de afaceri: politicul este prea mic pentru a va ajuta

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 14:06
1008 citiri
Geoana catre oamenii de afaceri: politicul este prea mic pentru a va ajuta

Presedintele PSD, Mircea Geoana, le-a solicitat oamenilor de afaceri, intr-o dezbatere economica, sprijinul pentru constituirea unei "coalitii care sa depaseasca coalitia de guvernare", deoarece politicul este "prea mic" pentru a rezolva problemele economice, precizeaza NewsIn.

"Am nevoie de o coalitie care sa depaseasca coalitia de guvernare, problemele Romaniei sunt atat de mari, incat inevitabil politicul este prea mic, in sensul larg al termenului, ca sa rezolve de unul singur acest lucru. Este si o problema de credibilitate, deci am nevoie de o larga coalitie, care nu este pro-PSD, este pro-Romania. Nu ma intereseaza daca aveti sensibilitati liberale, de exemplu.

Am nevoie de elita din provincie, exista talent si resurse in judetele tarii incredibil de puternic. Veniti in acest tip de parteneriat, veniti intr-un nou mod de a face economie, industrie si politica in aceasta tara", a fost apelul lui Geoana.

Dintre participantii la dezbatere, omul de afaceri George Constantin Paunescu si in partea confederatiei Conpirom, Mihai Rohan si-au exprimat aprecierea fata de pozitionarea lui Geoana.

Presedintele PSD a avansat mai multe masuri economice pe care doreste sa le promoveze in situatia castigarii alegerilor prezidentiale. Intre acestea, acordarea catre bancile comerciale de resurse din rezervele de la BNR, sub forma de lei sau valuta, invers proportional cu cantitatea de titluri de stat atrase din piata.

De asemenea, Geoana a promis initierea unei legi a actului unic de control in care statul roman va face un sigur act de control pe an, pentru a se inceta "hartuirea omului de afaceri" de catre functionari. El a avansat inclusiv ideea achizitionarii de "portiuni de banking" de catre CEC Bank pentru a construi o banca de stat mai puternica, care sa poata acorda in mod eficient credit agricol.

#afaceri, #geoana, #guvernare , #stiri Mircea Geoana