Geoana cauta o metoda rapida de adoptare a bugetului

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 11:53
978 citiri
Geoana cauta o metoda rapida de adoptare a bugetului

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat miercuri, inaintea sedintei de investire a echipei Croitoru, ca se va gasi in urmatoarele zile, la nivelul intregului Parlament, nu doar al noii majoritati, formula politica si legala care sa permita adoptarea unui proiect de buget, precizeaza NewsIn.

"Vom gasi o metoda politica si legala care sa permita confirmarea tintei de deficit de 5,9% si un proiect de buget care sa poata sa permita FMI livrarea transei a doua. Acest lucru va trebui gasit in cadrul majoritatii de 65% si, de ce nu, chiar in cadrul intregului Parlament, pentru ca si PDL, sustinand Guvernul Boc, are obligatia de a indeplini aceste conditii importante pentru Romania", a declarat Geoana.

Intrebat daca aceasta hotarare a Parlamentului va fi adoptata miercuri, Geoana a raspuns: "Astazi probabil ca nu".

"Dar nu vad o dificultate de a avea o astfel de hotarare in urmatoarele zile pentru a putea sa permitem aprobarea unui buget si intrarea intr-o faza de normalitate in relatia cu institutii financiare internationale", a mai adaugat liderul PSD.

Cat priveste dorinta PNL de a fi inscrisi in hotarare doar indicatorii economici, presedintele PSD a spus ca este un subiect care va fi decis "impreuna".

"Pe mine ma intereseaza finalitatea si rezultatul. In rest, modul in care este facut, sunt absolut deschis pentru orice formula. Nu e important sa fie ideea noastra sau a liberalilor, important e sa se rezolve acest subiect", a conchis Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#geoana, #buget, #croitoru, #boc , #stiri Mircea Geoana