Geoana cere Guvernului un program pentru locuintele sociale

Luni, 01 Iunie 2009, ora 15:31
1116 citiri
Geoana cere Guvernului un program pentru locuintele sociale

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca formatiunea sa va cere Guvernului demararea unui program de construire de locuinte sociale si pentru inchiriat pentru ca programul "Prima Casa" se adreseaza celor cu venituri peste medie, care-si pot permite un credit ipotecar, potrivit Newsin.

"Programul e un pas bun, dar aceasta initiativa se adreseaza celor cu venituri peste medie. Pe noi ne intereseaza ca partid social-democrat si un program de construire de locuinte cu chirie pentru tineri.

Imediat dupa ce vom perfecta acordul cu CE, si vom sti de pe ce bani ne bazam, vom solicita Guvernului lansarea unui program masiv de construire de locuinte cu chirie pentru tineri si pentru scopuri sociale, care, impreuna cu programul, sa reprezinte un stimulent pentru dezvoltarea sectorului de constructii, relansarea sistemului economic, dar si rezolvarea unor probleme sociale-accesul la locuinte pentru cei cu venituri modeste, pentru familiile de tineri care nu au venitul necesar pentru a lua credit ipotecar", explicat liderul social-democrat.

Liderul PSD a laudat intiativa Guvernului privind programul "Prima casa", de fapt "o propunere a PSD", insa a aratat ca statul are o obligatie de a asigura si celor cu venituri mici accesul la o locuinta.

"Pe fond, obligatia statului roman, si o obligatie neachitata de prea multi ani de zile, este constructia unui fond locativ social, pe care sa putem sa-l oferim cu chirie subventionata familiilor tinere care nu au resurse sa se imprumute la banca si, evident, pe masura ce aceste familii se intremeaza din punct de vedere financiar, pot sa cumpere aceste locuinte. Credem ca acesta ar fi adevaratul program de relansare a constructiilor si adevaratul program de relansare a economiei romanesti", a conchis Mircea Geoana.

 

 

#casa, #chirie, #constructii, #geoana, #locuinte, #tineri , #stiri Mircea Geoana