Geoana: criza economica, "un fel de al treilea razboi mondial"

Duminica, 15 Noiembrie 2009, ora 13:44
2166 citiri
Geoana: criza economica, "un fel de al treilea razboi mondial"

Candidatul PSD la Presedintie, Mircea Geoana, a declarat, sambata, la Macin, in judetul Tulcea ca aceasta criza economica si financiara "echivaleaza, de fapt, cu o forma de un fel de-al treilea razboi mondial" si a acuzat presedintele si actualul guvern ca au abandonat lupta impotriva crizei.

"Aceasta criza financiara si economica echivaleaza, de fapt, cu o forma de un fel de-al treilea razboi mondial. Nu s-a tras un cartus, nu s-a tras un obuz, nu s-a lansat vreo bomba atomica undeva prin Japonia, dar efectele sunt similare. Se reaseaza lumea. Lucrurile care pareau randuite dupa intrarea in Uniunea Europeana si NATO, astazi sunt din nou sub un semn al intrebarii.

De aceea, ca un om cu experienta in tara si in strainatate, va spun ca presedintele Romaniei va trebui sa devina un vector important in asigurarea securitatii nationale, in pastrarea intacta a relatiilor noastre cu aliatii nostri americani si europeni, dar sa mai faca un lucru - sa nu permita ca aceasta zona a Romaniei sa fie punctul terminus, sa fie punct de oprire si sa fie un nou zid al Berlinului care s-a mutat de undeva din Germania aici pe frontiera de rasarit a Romaniei", a mai spus presedintele PSD.

El a adaugat ca a venit clipa ca presedintele, premierul sau alti lideri sa poata spune ca pleaca in vizita in strainatate, "la Moscova, la Beijing, in Kazahstan, in Japonia, in America sau la Berlin", pentru a aduce investitii pentru tara lor.

"Am suficiente fotografii facute cu liderii lumii, nu mai am nevoie de fotografii. Si, asa cum presedintii altor state cand vin in Romania vin cu o lista si spun cate investitii franceze, germane sau americane aduc in Romania, cate firme aduc in Romania, cate hipermarketuri aduc in Romania, a venit clipa ca si presedintele Romaniei, si primul ministru si noi sa spunem ca vrem sa deschidem noi piete de desfacere si ca plecam in vizita in strainatate, la Moscova, la Beijing, in Kazahstan, in Japonia, in America sau la Berlin cu un singur gand: sa aduc investitii pentru locuri de munca, pentru industrie, pentru modernizarea si pentru propasirea acestei natiuni. Asta trebuie sa faca un lider, un conducator, sa aduca prosperitate si sa aduca tarii pe care o reprezinta sansa unui viitor mai bun", a mai afirmat Geoana.

Candidatul PSD la alegerile prezidentiale a mai sustinut presedintele Traian Basescu si actualul Guvern au abandonat lupta impotriva crizei.

"Dar ceea ce ma framanta cel mai mult este faptul ca presedintele si actualul guvern au abandonat lupta impotriva crizei. Este de fapt o forma de abandon in care punem in pericol locurile de munca din Romania", a afirmat Geoana, in timpul unui miting electoral desfasurat in orasul tulcean Macin.

Geoana a mai spus la Macin ca acest oras trebuie sa devina simbolul reconectarii Romaniei la circuitul comercial international. "In aceasta zona se va construi in anii urmatori un terminal de containere de cale ferata intre calea ferata lata din zona ruseasca si calea ferata europeana.

Vreau ca Macinul sa devina simbolul reconectarii Romaniei, a Dobrogei, la circuitul comercial international si vreau sa vad din nou prosperitate in Dobrogea, nu mai vreau sa vad saracie in Macin si in Dobrogea. Aceasta zona trebuie sa devina o zona imbelsugata", a sustinut presedintele PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#geoana, #criza, #razboi mondial , #stiri Mircea Geoana