Geoana, despre reducerea cheltuielilor: nu poti taia uniform

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 14:21
1133 citiri
Geoana, despre reducerea cheltuielilor: nu poti taia uniform

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, spune ca este nevoie de o regandire a bugetelor deoarece cheltuielile nu pot fi reduse "de sus pana jos, uniform", si a atras atentia, referindu-se la bugetul MAE, ca o administratie care plateste prost nu poate atrage oameni de calitate in diplomatie, precizeaza NewsIn.

"Fac un apel la regandirea modului in care (este alcatuit n.r.) bugetul MAE si bugetele care compun actiunea noastra interna, pentru ca nu este vorba exclusiv de MAE (...). O anumita ierarhizare a prioritatilor trebuie facuta. (...)

Nu poti sa tai de sus pana jos, uniform, pentru toti si pentru orice. Cred ca o ierarhizare a acestor prioritati este importanta", a declarat Geoana miercuri, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

Declaratia a fost facuta in prezenta premierului Emil Boc si a ministrilor Baconschi, Videanu, Blaga si Udrea.

Geoana a mai atras atentia, referindu-se la bugetul MAE, ca o administratie care plateste prost nu poate atrage oameni de calitate in diplomatie.

"Cred ca va trebui sa gasim modalitati prin care aceste profesii, care necesita un inalt grad de pregatire profesionala si devotament patriotic, sa contiunue sa fie atractive pentru tinerele generatii de intelectuali si de potentiali lideri romani.

Nu vei putea sa atragi oameni de buna calitate intr-o administratie care plateste atat de prost, (...) in care nu exista predictibilitate in cariera si unde factorul politic perturba meritocratia printr-o interventie de multe ori prea brutala si prea adanca", a spus el.

#buget, #cheltuieli, #geoana, #mae, #reducere , #stiri Mircea Geoana