Geoana: Este decizia suverana a Guvernului daca foloseste banii de la CE pentru salarii si pensii

Luni, 04 Mai 2009, ora 14:04
1155 citiri
Geoana: Este decizia suverana a Guvernului daca foloseste banii de la CE pentru salarii si pensii

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca este decizia suverana a Guvernului daca foloseste banii de la CE pentru salarii si pensii, si ca despre destinatia sumelor se poate discuta dupa ce banii vor fi virati. 

"Banii de la CE vin pentru balanta de plati, in interiorul acestei sume este decizia suverana a Guvernului Romaniei ce destinatie da acestor bani. In acest moment, important e sa primim acesti bani, eu astept cu incredere o decizie in board-ul FMI in aceasta seara. Daca lucrurile merg bine, vom putea sa avem bani europeni la inceput de iunie. In clipa in care acesti bani intra, putem discuta si destinatia lor", a declarat liderul PSD, raspunzand intrebarii daca o parte din sumele de la UE vor putea fi folosite pentru salarii si pensii. El a mai precizat ca la sedinta coalitiei de luni nu s-a discutat acest subiect.

Liderul PSD a facut o afirmatie asemanatoare si pe 2 mai. Geoana a declarat sambata, la Oradea, ca o parte din cei cinci miliarde de euro de la Comisia Europeana ar putea fi dirijati pentru cresterea pensiilor si salariilor mici, aformand ca va discuta acest lucru cu partenerii din Coalitie. "Trebuie sa gasim un minim de resurse pentru cresterea pensiilor si salariilor mici. O parte din banii veniti de la Comisia Europeana ar putea fi orientati catre acest lucru. Este un lucru important pe care trebuie sa il discutam cu partenerii nostri europeni, daca vom conveni la nivel de coalitie si la nivel de Guvern ca este un lucru important", a spus Mircea Geoana, conform Newsin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Euro 2024: echipe, grupe, stadioane - fotbal la superlativ!
Euro 2024: echipe, grupe, stadioane - fotbal la superlativ!
Cel mai important eveniment fotbalistic al anului este Campionatului European, mult așteptatul Euro 2024. Între 14 iunie și 14 iulie, Germania este gazdă pentru cele 24 de reprezentative...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#bani, # ce, # salarii, # pensii, # geoana , #stiri Mircea Geoana