Geoana: Guvernantii sa aiba o discutie serioasa cu bancile pentru repornirea creditarii

Luni, 01 Iunie 2009, ora 00:12
1277 citiri
Geoana: Guvernantii sa aiba o discutie serioasa cu bancile pentru repornirea creditarii

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, duminica, la o intalnire cu oamenii de afaceri suceveni, ca guvernantii trebuie sa aiba o discutie serioasa, barbateasca, in spatele usilor inchise, cu reprezentantii bancilor din Romania, pentru repornirea creditarii si reducerea ratei dobanzilor.

Presedintele PSD a spus ca doreste sa vada rezultatele imprumutului de la Fondul Monetar International, iar acestea ar trebui sa fie repornirea creditarii si reducerea ratei dobanzilor.

Geoana le-a spus oamenilor de afaceri suceveni ca imprumutul extern impovareaza tara si ca trebuie "sa ne uitam daca acest imprumut a produs intr-adevar". Presedintele PSD a spus ca banii de la FMI au reprezentat un imprumut pentru banci straine, pentru repornirea creditarii si pentru reducerea ratei dobanzilor.

"Vreau sa vad un grafic cu repornirea creditarii si scaderea ratei dobanzilor", a spus Geoana. El considera ca guvernantii trebuie sa poarte "o discutie serioasa, barbateasca in spatele usilor inchise", cu reprezentantii bancilor, astfel incat acest credit sa-si produca efectele.

Liderul social-democrat a mai aratat ca in ceea ce priveste imprumutul de la Comisia Europeana pentru finantarea deficitului bugetar va trebui discutat, luni, in coalitie, pentru a se stabili destinatia acestor bani.

#geoana, # bani, # ue, # pensie, # salariu , #stiri Mircea Geoana