Geoana: Impozitul progresiv ar putea fi "un stabilizator automat in conditii de criza"

Marti, 30 Iunie 2009, ora 15:54
1554 citiri
Geoana: Impozitul progresiv ar putea fi "un stabilizator automat in conditii de criza"

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat marti ca actuala coalitie ar trebui sa discute eventualitatea introducerii impozitului progresiv, pe care l-a caracterizat drept "un stabilizator automat in conditii de criza", in timp ce despre cota unica a spus ca avut doar avantaje temporare, potrivit Newsin.

Liderul PSD a sustinut ca se impune o discutie intre guvernanti despre modul de impozitare, recunoscand insa ca o decizie nu este de asteptat prea curand, in lipsa unui acord politic intre partide.

"Din punctul meu de vedere absenta unui impozit progresiv priveaza o economie de stabilizator automat in conditii de criza. Ceea ce se intampla azi in Romania arata subrezenia politicii fiscale a Guvernelor din ultima perioada. Suntem azi in situatia sa propunem o regandire a modului in care exista un acord politic pe parte de fiscalitate? Inca nu. Dar cred ca e normal sa ne gandim care sunt solutiile de urmat", a explicat el, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor daca e de acord ca introducerea impozitului progresiv este o solutie pentru iesirea din criza.

Mircea Geoana a sustinut apoi ca in toate tarile cota unica a dat rezultate doar pe termen scurt.

"Toate tarile si toate evaluarile internationale arata ca tarile care au avut cota unica, uitati-va la Letonia, la tarile baltice si alte tari care au adoptat cota unica au avut avantaje pe termen scurt dintr-un anumit punct de vedere, dar cand a aparut criza, au fost private de masuri de stabilizare sociala si polarizarea sociala a crescut. Deci acest subiect trebuie sa fie gandit, dar nu azi, nu maine", a mai spus el. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#cota, #geoana, #impozit, #unica , #stiri Mircea Geoana