Geoana: in 2010 ar putea incepe relansarea economica, daca statul ajuta constructorii

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 15:56
1369 citiri
Geoana: in 2010 ar putea incepe relansarea economica, daca statul ajuta constructorii

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a afirmat, marti, la o dezbatere cu principalii investitori in constructii, ca, daca statul acorda ajutor acestui sector, prin reorientarea garantiei folosite la programul "Prima casa", anul 2010 s-ar putea incheia cu un plus economic minimal.

Geoana a acuzat esecul programului guvernamental "Prima Casa" si a apreciat ca, in afara notarilor si a bancilor, alti agenti economici, precum dezvoltatorii imobiliari si constructorii, nu au au avut beneficii si profit, precizeaza Mediafax.

Geoana a criticat "lipsa unui program anticriza coerent si strategic" din partea actualului guvern si a apreciat ca in conditiile recesiunii economice, statul poate sprijini industria constructiilor, care se poate dovedi un motor de relansare economica.


Geoana a afirmat ca parlamentarii PSD vor aduce, la proiectul de buget de stat pe 2010, unele amendamente care sa permita angajarea guvernului in programul PSD de construire a 50.000 de locuinte sociale.


Presedintele PSD a apreciat ca, pe langa cele 50.000 de apartamente, statul ar trebui sa se implice si in comenzi date unor firme de electrocasnice, mobila si materiale sanitare, pentru mobilarea si dotarea completa a acestor locuinte.

 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#casa, #constructii, #geoana, #prima, #relansare , #stiri Mircea Geoana