Geoana: Nu am intermediat chestiuni ilegale

Joi, 06 Mai 2010, ora 16:50
1323 citiri
Geoana: Nu am intermediat chestiuni ilegale

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca nu a cerut nimanui sa faca ilegalitati si nici nu a intermediat "chestiuni cu caracter ilegal", transmite Mediafax.

Geoana a afirmat ca aparitia in presa a unor fragmente din "dosarul Voicu", in care apare si numele sau, este doar un pretext, care nu are alt scop decat denigrarea numelui sau.

"Reiterez faptul ca nu am cerut nimanui sa faca ceva care sa fie ilegal si nu am intermediat chestiuni cu caracter ilegal. Nu acesta este stilul meu de a face politica. Este evident ca se incearca introducerea mea, cu orice pretext, intr-un scandal care nu ma priveste", a spus Geoana.

Presedintele Senatului a apreciat ca este "cel putin ciudata" aparitia acestui subiect in contextul in care la Bucuresti se vorbeste despre cresterea taxelor, in urma vizitei reprezentantilor FMI in Romania.

"Este cel putin ciudat ca, intr-o perioada in care se vorbeste despre cresterea taxelor, despre vizita reprezentatilor FMI in Romania si despre posibilele consecinte ale negocierilor cu oficialii romani, ce pot conduce la costuri mari pentru cetateni, ziarul in cauza sa acorde prima pagina unui subiect care nu are alt scop decat denigrarea numelui meu", a mai spus Geoana.

Fostul lider al organizatiei de femei PSD Dolj, Maria Schutz, i-a cerut ajutorul lui Mircea Geoana in 2006, in timp ce era cercetata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), acesta trimitand-o la Catalin Voicu si asigurand-o ca o ajuta cu ce are nevoie, relateaza Romania Libera.

Potrivit interceptarilor telefonice anexate la dosarul instrumentat de DNA Oradea, in 2006, Maria (Lili) Schutz i-a solicitat lui Mircea Geoana sprijin, pe telefonul acestuia de la Senat, in timp ce era cercetata de procurorii anticoruptie pentru savarsirea a trei infractiuni de inselaciune prin care ar fi pagubit statul roman cu circa cinci milioane euro, scrie Romania Libera in editia de joi.

#geoana, #intermedieri, #presedintele, #senatului , #stiri Mircea Geoana