Geoana propune si discutarea ordonantelor referitoare le cresterea TVA

Marti, 20 Iulie 2010, ora 17:48
1159 citiri
Geoana propune si discutarea ordonantelor referitoare le cresterea TVA

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca in sesiunea extraordinara a Parlamentului, convocata de seful statului, Traian Basescu, trebuie sa se discute, in afara de legile evocate de acesta, si ordonantele legate de cresterea TVA si modificarea fiscalitatii.

"Pe langa legile evocate de presedintele Basescu ne gandim la modul cel mai serios sa introducem pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare ordonantele legate de cresterea TVA si modificarea fiscalitatii, pentru ca ele sunt ordonantele pe care Guvernul le-a aprobat dupa respingerea de catre Curte a reducerii pensiilor", a spus Geoana.

El a opinat ca, daca Parlamentul se reuneste in sesiune extraordinara, trebuie sa se ocupe si de legile evocate de Traian Basescu, care sunt importante, dar si de cele de natura economica si sociala, care tin de modificari de Cod Fiscal, majorari de taxe si cresteri de impozite, care sunt cele mai importante si care vor trebui sa fie sanctionate si de catre Parlament.

"Voi supune Birourilor permanente, cand se vor covoca, si introducerea pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a acestor legi, de crestere a TVA si modificarea fiscalitatii", a spus Geoana.

El a aratat ca sesiunea extraordinara convocata de presedintele Basescu trebuie sa fie una consistenta, in care sa se discute si probleme privind reforma Justisiei, dar si despre valul de cresteri de taxe si impozite.

Geoana a mai aratat, comentand decizia sefului statului de a convoca Parlamentul in sesiune extraordinara, ca este un drept al presedintelui, conform Constitutiei si Regulamentului Parlamentului. 

#basescu, #geoana, #majorare, #tva , #stiri Mircea Geoana