Geoana: Recesiunea poate dura maxim cinci ani

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 09:15
1435 citiri
Geoana: Recesiunea poate dura maxim cinci ani

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, marti, la o dezbatere privind relansarea constructiilor, ca noile date arata ca recesiunea economica ar putea dura intre doi si cinci ani, domeniile agriculturii si constructiilor putand reprezenta atuuri pentru relansarea economica a Romaniei.

Geoana a spus ca economia mondiala s-ar putea confrunta cu o perioada prelungita de recesiune, intre doi si cinci ani.

El a apreciat ca Romania ar putea depasi perioada de criza daca isi va valorifica potentialul in agricultura si in constructii.

Geoana a opinat ca o posibila solutie pentru relansarea constructiilor ar putea fi realizarea de locuinte sociale dupa modelul implementat in Constanta, unde Primaria a pus la dispozitia constructorului terenul, precum si utilitatile.

Presedintele PSD
a mai afirmat ca printre punctele forte care ar putea ajuta Romania sa depaseasca perioada de criza se numara existenta unui sistem bancar solid, dependenta mica de exporturi, ponderea scazuta a creditului neguvernamental si dependenta scazuta de importul de energie.

Pe de alta parte, Geoana a apreciat ca unul dintre dezavantajele Romaniei este deficitul de cont curent, care ar putea influenta momentul relansarii economice.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#geoana, #recesiune, #domenii, #agricultura, #constructii , #stiri Mircea Geoana