Geoana: Romania a ramas doar cu gloria participarii in Irak

Marti, 07 Iulie 2009, ora 15:55
907 citiri
Geoana: Romania a ramas doar cu gloria participarii in Irak

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat marti ca Romania a fost incapabila sa valorifice economic prezenta in Irak, ramanand doar cu gloria participarii, desi discutia initiala cu americanii a fost ca vom avea "un dividend economic", precizeaza NewsIn.

"Din pacate, in aceasta perioada nu am stiut sa fructificam din punct de vedere economic si de influenta politica sacrificiul important pe care l-am facut prin prezenta noastra loiala si consecventa alaturi de americani in Irak.

Discutia initiala cu administratia americana a fost ca in schimbul prezentei noastre, Romania va putea sa aiba un dividend economic.

Din pacate, datoria Irakului catre Romania a fost prescrisa si din pacate, vedem cum alte tari, de exemplu China, reuseste sa intre in campuri petrolifere in Irak, iar noi am ramas cu gloria participarii acolo.

Este clar ca, din pacate, din punct de vedere, strict economic, prezenta noastra in Irak nu a fost suficient de bine exploatata si fructificata", a declarat liderul PSD la dezbaterea "Locul Romaniei in noua ecuatie SUA-Rusia". 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#geoana, #irak, #partarticipare, #romania , #stiri Mircea Geoana