Geoana vrea Consiliu Consultativ pentru redresare economica

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 13:07
1286 citiri
Geoana vrea Consiliu Consultativ pentru redresare economica

Candidatul PSD la Presedintie, Mircea Geoana, a propus, joi, la o dezbatere, infiintarea unui Consiliu Consultativ de redresare economica, asa cum a facut presedintele american Obama, care sa reuneasca profesionisti de top si care sa functioneze pe langa viitorul sef de stat sau pe langa premier.

"Presedintele Obama a instituit un Economic Recovery Advisory Board, un Consiliu consultativ de redresare economica, in care a invitat un numar de profesionisti de top din America, inclusiv un preprezentant al presei, si care este de fapt grupul cu care se sfatuieste liderul celei mai mari democratii din Occident", a spus Geoana.

Acesta i-a invitat pe membrii board-ului Aliantei Profesionistilor pentru Progres, la dezbaterea carora a fost invitat, sa se gandeasca la un astfel de Consiliu consultativ care ar urma sa functioneze pe langa viitorul presedinte sau viiotrul premier.

"Indraznesc sa va invit sa ne gadim impreuna la un astfel de Consiliu consultativ langa presedintele Romaniei sau/si premierul viitor, pentru a ne gandi la redresarea economica impreuna", a spus Geoana.

Liderul PSD a adus in discutie si variantele prezentate de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, privind relansarea economica in 2010, optand in mod categoric pentru reducerea severa a risipei din zona cheltuielilor publice si pozitionandu-se impotriva cresterii de taxe si impozite sau a ajustarii bruste a cursului de schimb.

Geoana a mai spus ca, in opinia sa, viitoarea structura de Guvern va trebui sa contina un Comisariat national pentru lupta impotriva saraciei si a excluziunii sociale, cu accente pe integrarea sociala a romilor si cu competente in zona problemelor demografice.

#guvern, #consiliu, #consultativ, #redresare, #economica, #geoana , #stiri Mircea Geoana