Kelemen: Guvernul ascunde o crestere a TVA

Duminica, 15 Noiembrie 2009, ora 21:20
1340 citiri
Kelemen: Guvernul ascunde o crestere a TVA

Candidatul UDMR la Presedintie, Kelemen Hunor, a declarat, duminica, la Bistrita, ca, in opinia sa, Guvernul "ascunde" o crestere a TVA, a taxelor si impozitelor pentru anul viitor, acesta fiind motivul pentru care nu vine cu proiectul de buget in Parlament. 

"Nu stiu de ce amana premierul Emil Boc sa vina cu el (cu proiectul de buget -n.r.) in fata Parlamentului. Nu stiu ce ascunde acest proiect de buget.

Eu sunt convins ca, daca intr-adevar doreste Guvernul interimar si presedintele in exercitiu sa avem buget, si daca au si muncit in aceasta perioada cei care se afla la guvernare, atunci ar trebui sa vina cu proiectul de buget cat mai repede.

Am impresia ca ei ascund o crestere a TVA si o crestere a diferitelor impozite si taxe si de aceea nu vor sa vina cu el in fata Parlamentului", a declarat, intr-o conferinta de presa, Kelemen Hunor. Candidatul UDMR la Presedintie a tinut sa precizeze ca aceasta ar fi o solutie gresita intr-o perioada de criza pe care o traverseaza tara.

"Pentru criza economica si atenuarea efectelor ei noi am propus, pentru anul urmator si anii care urmeaza, reducerea catorva taxe si impozite fiindca cel mai important este, intr-o astfel de perioada, sa iei povara de pe umerii cetateanului, nu sa mai cresti impozitele.

Daca platim mai multi si un pic mai putin, atunci si resursele vor fi mai insemnate fiindca nimeni nu va incerca sa ocoleasca legea. Daca cresc impozitele si taxele, legea va fi ocolita, creste economia neagra si nu va creste disciplina fiscala", a spus Kelemen.

Acesta a adaugat ca Germania, Irlanda si alte tari au gasit o solutie pentru reducerea crizei si aceasta a fost reducerea taxelor si impozitelor, afirmand ca si Romania trebuie sa mearga pe aceasta varianta si cale.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 93 de voturi "pentru", proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat sa inainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, dar si legea responsabilitatii fiscale.

Senatul este Camera decizionala in privinta acestui proiect. Joi, candidatul PSD la Presedintie, Mircea Geoana, a facut apel la presedintele Traian Basescu sa promulge "neintarziat" legea adoptata de Senat care permite Guvernului demis sa inainteze bugetul pe anul viitor. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#kelemen, #guvern, #tva , #stiri Mircea Geoana