Le Figaro: Castigatorul alegerilor din Romania va mosteni un cadou otravit

Sambata, 21 Noiembrie 2009, ora 19:58
1460 citiri
Le Figaro: Castigatorul alegerilor din Romania va mosteni un cadou otravit

Castigatorul alegerilor din Romania va mosteni un cadou otravit - o instabilitate politica ce risca sa devina cronica, dublata de o recesiune care a obligat Bucurestiul sa ceara ajutorul FMI - si va trebui sa puna capat certurilor care impiedica orice reforma, comenteaza Le Figaro.

Desi in cursa sunt inscrisi 12 candidati, ziarul francez apreciaza ca lupta se va da intre presedintele in functie, Traian Basescu, si liderul Partidului Social-Democrat, Mircea Geoana, dupa o campanie caracterizata "printr-o rafala de lovituri sub centura, promisiuni populiste si o absenta totala a proiectelor politice".

Le Figaro afirma ca, de trei ani, presedintele in functie se afla in razboi deschis cu Parlamentul, reamintind ca acesta a incercat, in 2007, sa-l destituie din functie pe seful statului. "Impulsiv, cu gura mare si provocator, Traian Basescu este un om care deranjeaza.

El a pozat in campion al luptei anticoruptie si, daca nu a reusit sa desfiinteze puternicele retele de influenta care trag sforile vietii politice romanesti, a reusit cel putin sa zdruncine sentimentul de impunitate inradacinat in clasa politica", afirma ziarul francez.

Figaro trece in revista si situatia economica si sociala din tara, reamintind ca Romania a intrat in recesiune, fiind una dintre tarile est-europene cel mai grav afectate de criza economica mondiala, cu o rata a somajului care s-a dublat si cu numeroase greve si manifestatii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#alegeri, #basescu, #geoana, #criza , #stiri Mircea Geoana