Presedintele TSD: Ministrul Pogea a ingropat proiectul "Prima Casa"

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 15:20
3246 citiri
Presedintele TSD: Ministrul Pogea a ingropat proiectul "Prima Casa"

Presedintele TSD, Nicolae Banicioiu, l-a acuzat vineri, la Cluj-Napoca, pe ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, ca a ingropat proiectul Prima Casa, facandu-l inaccesibil pentru tinerii care nu isi pot permite rate mari la credite ipotecare , transmite corespondentul NewsIn.

"Programul <Prima Casa> este un program pe care PSD-ul l-a initiat, l-a gandit si vreau sa va spun ca era un program foarte bun, un program destinat tinerilor care nu au 1.500 de euro pe luna pentru a plati acele credite, destinat tinerilor care nu au casa si nu trebuie sa o mai vanda sa isi cumpere pe a doua si vreau sa va spun cu mahnire astazi ca, din pacate, un ministru de dreapta, si ma sfiesc sa o spun aici, cu riscul de a supara partenerii de coalitie. domnul Pogea a ingropat acest proiect.

Din prima casa, l-a transformat in a doua casa, in a treia casa, in a nu stiu cata casa", a spus Baniciou.

Nicolae Banicioiu a afirmat ca TSD va organiza si un protest de sustinere a programului "Prima Casa".

Presedintele TSD a fost prezent vineri la Cluj alaturi de ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu si ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, pentru a participa la o ceremonie de primire in partid a circa 300 de tineri din 12 judete ale Transilvaniei, in sanul partidului.

Printre acestia s-a numarat si Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana, un tanar de culoare, de 33 de ani, originar din Congo, de meserie inginer, care locuieste langa Cluj-Napoca in comuna Floresti.

Tinerii participanti la manifestarea de la Cluj-Napoca au purtat tricouri si esarfe cu inscriptia "Alaturi de Mircea Geoana", pentru a arata sprjinul fata de liderul partidului, care si-a inmormantat joi tatal.

TST-istii au avut si pancarte cu "Geoana presedinte" si "Alegeti bine", iar pe peretii salii in care a avut loc evemimentul au fost lipite afise mari cu cantaretul de muzica reggae Bob Marley si bolivianul Che Guevara. 

#credite, #program, #proiect, #rate , #stiri Mircea Geoana