Seitan: Am mers pe ideea sa inghetam pensionarile anticipate pentru 6 luni

Marti, 11 Mai 2010, ora 09:44
1848 citiri
Seitan: Am mers pe ideea sa inghetam pensionarile anticipate pentru 6 luni

Ministrul Muncii, Mihail Seitan, a precizat, luni, la Senat, ca in discutiile cu FMI s-a mers pe ideea inghetarii pensionarilor anticipate pentru sase luni, pana la sfarsitul acestui an, dupa aplicarea Legii sistemului unitar de pensii, informeaza Mediafax.

"In legatura cu discutiile cu FMI, am mers pe ideea sa inghetam pensionarile anticipate pentru sase luni, pana la sfarsitul acestui an, dupa aplicarea Legii sistemului unitar de pensii", a spus el.

Seitan a mentionat ca Guvernul s-a confruntat in ultimele luni cu "o crestere brusca" a solicitarilor de pensionare anticipata si de pensionare pe caz de invaliditate, anticipandu-se o presiune pe bugetul asigurarilor de stat 0,5% din PIB.

Ministrul Muncii a fost intrebat de presedintele Senatului, Mircea Geoana, in timpul dezbaterilor pe legea sistemului unitar de pensii, daca poate confirma informatiile publicate in presa, potrivit carora Guvernul va ingheta pensionarile anticipate pana la sfarsitul acestui an.

Seitan a confirmat ca in scrisoarea de intentie catre Fondul Monetar International Guvernul se angajeaza sa blocheze pensionarile anticipate.

Guvernul va ingheta pensionarile anticipate incepand cu data de 1 iunie 2010 si pana la intrarea in vigoare a legii de reforma a sistemului de pensii, iar pensiile de invaliditate vor fi acordate numai daca au fost aprobate in prealabil de echipe de evaluare medicala din Ministerul Muncii.

Masurile sunt cuprinse in Memoramdumul suplimentar de Intelegere convenit de Romania cu FMI si UE si obtinut de MEDIAFAX.

#pensionari anticipate inghetare seitan , #stiri Mircea Geoana