Videanu spune ca nivelul cotei unice si al TVA va ramane acelasi in 2010

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 14:20
1371 citiri
Videanu spune ca nivelul cotei unice si al TVA va ramane acelasi in 2010

Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a afirmat ca proiectul de Lege a bugetului pentru anul 2010 nu prevede o crestere a nivelului cotei unice de impozitare sau cresterea TVA, democrat-liberalul spunand ca face aceasta precizare pentru a pune capat speculatiilor privind marirea impozitelor.

Potrivit ministrului economiei, Adriean Videanu nivelul principalelor impozite va ramane acelasi in cursul anului viitor. "Atat cota unica, cit si TVA-ul nu se vor modifica in anul 2010. Constructia bugetara pe 2010 porneste de la premisa mentinerii cotei unice la 16% si a TVA-ului la 19%", a declarat democrat-liberalul.

"Am vrut sa clarificam acest aspect pentru ca am vazut o serie de pozitii publice legate de intentia Guvernului de a majora taxele si impozitele pe anul viitor. Cu atat mai mult cu cat Legea bugetului este practic finalizata, asteapta legitmitatea unui guvern care sa poata depune proiectul la Parlament", a mai spus ministrul.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a sustinut, sambata, la Braila, ca presedintele Traian Basescu nu vrea sa trimita legea bugetului pe 2010 la Parlament deoarece vrea sa-si ascunda "adevaratul plan" cu privire la politica economica si fiscala pe anul viitor, si anume cresterea taxelor si a TVA la 22%

"Nu exista nicio explicatie pentru faptul ca domnul Traian Basescu de trei zile nu promulga Legea pe care Parlamentul a aprobat-o, in care abilitam Guvernul actual sa trimita Legea bugetului pe 2010, pentru ca, in acest moment, indiferent de campania electorala, este important sa dam un semnal ca in 2010 ne apucam serios de lupta impotriva crizei, de pastrarea locruilor de munca, de plata la timp a salariilor si a pensiilor si a subventiilor pentru agricultura si intr-adevar sa redevenim o tara normala, o tara unita", a afirmat Geoana.

El a mai sustinut ca seful statului nu vrea sa trimita bugetul pe 2010 la Parlament deorece fie nu doreste ca opinia publica sa vada "dezmatul banului public" din perioada in care PDL a ramas singur la guvernare, fie vrea sa "creasca taxele si vrea TVA la 22%".

Intrebat daca Executivul va aproba saptamana viitoare Legea bugetului pe 2010, premierul in exercitiu Emil Boc a raspuns:"Vom vedea", precizand ca va avea un raspuns dupa ce actul normativ care ii permite sa trimita Parlamentului bugetul pe anul viitor va fi publicat in Monitorul Oficial.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozite, # mentinere, # lege buget , #stiri Mircea Geoana