Hackerii ataca industria de aparare a Japoniei. Nu sunt scurgeri de informatii, spun oficialii

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 17:51
1744 citiri
Hackerii ataca industria de aparare a Japoniei. Nu sunt scurgeri de informatii, spun oficialii

Mitsubishi Heavy Industries Ltd. din Japonia a declarat, duminica seara, ca sistemul sau de computere a fost atacat de hackeri. Atacul s-a soldat doar cu o infectare cu virusi a retelelor sale din Japonia, insa producatorul de nave de razboi, submarine si alte echipamente destinate apararii nu a descoperit inca vreo scurgere de informatii.

"Nu exista nicio posibilitate sa se fi realizat vreo scurgere de informatii de interes national ale apararii in acest moment", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, citat de MarketWatch.

Compania Japoneza, care realizeaza diverse produse de la masini, instalatii nucleare, rachete spatiale sau aparate de aer conditionat, sustine ca 45 de servere si 38 de computere au fost infectate cu virusi in 10 sedii din Japonia, inclusiv complexul care produce submarine in Kobe si o fabrica in centrul Japoniei care produce parti de motoare pentru rachete.

Purtatorul de cuvant sustine ca identitatea atacatorilor nu este cunoscuta, adaugand ca investigatia se va finaliza in jurul datei de 30 septembrie.

Incidentul vine in contextul unei concentrari accentuate asupra securitatii online in cadrul companiilor Japoneze, dupa ce Hackerii au atacat reteaua online a Sony Corp Playstation si au obtinut informatii despre cele 77 milioane de conturi ale clientilor companiei.

#hackeri ataca mitsubishi, #hackeri japonia, #mistubishi heavy , #stiri Mitsubishi