Pirelli sustine Campionatul de Raliuri al Romaniei

Miercuri, 14 Februarie 2007, ora 09:07
1037 citiri

Pirelli Tyre Romania a anuntat in cadrul unei conferinte de presa, ca va sustine in cadrul Campionatului de Raliuri al Romaniei, doi dintre cei mai cunoscuti piloti de raliuri, Titi Aur si Marco Tempestini. Este pentru prima data in Romania, cand unul dintre cei mai mari producatori de anvelope din lume sustine in mod oficial aceasta competitie, potrivit unui comunicat din partea companiei.

In cadrul Campionatului de Raliuri al Romaniei care va debuta la Brasov intre 2 si 3 martie 2007, Titi Aur, castigatorul Campionatului National editia 2006, va concura pe o masina Mitsubishi Lancer Evo9, iar Marco Tempestini, castigator in cadrul mai multor raliuri, va pilota o masina Subaru Impreza STI, ambele in cadrul grupei N.

De asemenea, Pirelli va sustine in calitate de co-sponsor doua dintre evenimentele sportive care vor avea loc anul acesta la Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007: Raliul Sibiului ce se va desfasura in luna iulie si "Cursa Campionilor" din noiembrie.


Pirelli a concurat in Campionatul Mondial de Raliuri inca de la prima sa editie, la inceputul anilor '70. Aventura Lancia Stratos a fost cea care a dus in 1973, la aparitia anvelopelor cu profil ultra-scazut si a studiilor pentru compusi de iarna. 19 Titluri Mondiale au fost castigate cu anvelopele Pirelli, in campionatele pentru constructori si piloti, 140 de victorii individuale in campionatele mondiale si numeroase titluri nationale.

Pirelli a contribuit la programele destinate Campionatului Mondial de Raliuri ale unor marci cum ar fi: Subaru, Ford, Peugeot, Mitsubishi, Toyota, Audi, Lancia, Fiat, Volkswagen, Opel si BMW.

In octombrie anul trecut, Pirelli Tyre a deschis la Slatina o fabrica de anvelope de inalta performanta. Unitatea este destinata productiei de anvelope varf de gama pentru autoturisme si vehicule SUV (Sport Utility Vehicle), iar in timp va deveni unul dintre cele mai mari centre de productie de anvelope pentru autoturisme din lume.

Bloombiz