Pretul petrolului depaseste 57 dolari/baril

Vineri, 08 Mai 2009, ora 14:00
1380 citiri

Pretul petrolului a depasit vineri 57 dolari/baril, ramanand aproape de nivelul maxim al ultimelor sase luni, sustinut de sperantele legate de revenirea economiei, ce ar putea duce la cresterea cererii de petrol la nivel mondial, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Actiunile europene s-au apreciat vineri, in contextul in care titlurile din sectorul financiae s-au scumpit dupa publicarea rezultatelor testelor de stres din Statele Unite, ce nu au oferit surprize neplacute.

"Oamenii au devenit optimisti dupa rezultatele testelor, pentru ca nu au fost atat de sumbre cum se asteptau", a declarat Tony Nunan, manager de riscuri in cadrul Mitsubishi Corp.

"Insa nu am depasit inca problemele. Economia nu a revenit inca si ar putea exista o noua scadere a preturilor", a subliniat acesta.

Pretul petrolului tranzactionat pe piata americana a crescut cu 57 centi, la 57,28 dolari/baril, dupa ce s-a stabilizat joi la 56,71 dolari/baril, cel mai mare nivel din 14 noiembrie.

Petrolul Brent s-a scumpit cu 75 centi, la 57,22 dolari/baril.

Pretul petrolului a recuperat peste 70% de cand a atins valoarea minima de 33,55 dolari/baril, in luna februarie, avansand odata cu pietele bursiere, pe fondul sperantelor legate de o revenire a economiei si dupa scaderea productiei de catre Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
#pret, #petrol, #opec, #barili , #stiri Mitsubishi