Renault vrea sa devina lider pe piata masinilor electrice

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 12:54
1428 citiri
Renault vrea sa devina lider pe piata masinilor electrice

Constructorul auto francez Renault va prezenta la salonul auto de la Frankfurt patru modele de masini electrice, obiectivul declarat al sefului grupului, Carlos Ghosn, fiind ca Renault sa devina cel mai important jucator de pe aceasta piata, relateaza cotidianul francez La Tribune.

"Vrem sa devenim in urmatorii ani liderul mondial in ce priveste masinile cu emisii zero, reprezentand masini 100% electrice", a precizat Ghosn, preluat de NewsIn.

De altfel, si Peugeot, unul dintre concurentii Renault, va prezenta la Frankfurt un model electric, realizat in colaborare cu Mitsubishi Motors, care ar urma sa fie scos pe piata din 2010. Mercedes va prezenta la salonul auto german trei prototipuri.

Statul francez vrea sa incurajeze piata masinilor electrice prin cumpararea a 40.000 de astfel de autovehicule, a declarat, la randul sau, ministrul ecologiei, Jean-Louis Borloo.

Intr-un interviu acordat cotidianului La Tribune, directorul general delegat al Renault, Patrik Pelata, anunta ca Renault nu a iesit inca din criza, chiar daca situatia actuala a grupului este satisfacatoare din punct de vedere al lichiditatilor.

"Avem o situatie buna pe partea de lichiditati, dar pentru a avea din nou un cash-flow pozitiv in 2010 va trebui sa obtinem profit", a spus Pelata, care a adaugat ca Renault si-a redus drastic stocurile si creantele.

"Totusi, din punct de vedere al exploatarii, Renault nu a iesit inca din criza", a precizat Pelata, inainte de deschiderea in cursul acestei saptamani a salonului auto de la Frankfurt.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#renault, # electric, # modele , #stiri Mitsubishi