Afacerile Mobexpert au scazut anul trecut cu 30%

Luni, 01 Februarie 2010, ora 12:58
1344 citiri
Afacerile Mobexpert au scazut anul trecut cu 30%

Afacerile Mobexpert au scazut in 2009 cu peste 30% in euro, de la 169 milioane euro, in anul anterior, la 115 milioane euro, si cu 21% in lei, pe fondul declinului din retail, mentinerii preturilor la nivelul din 2008 si reducerea capacitatilor de productie.

In acest context, grupul estimeaza pentru 2009 pierderi sau, in cel mai bun caz, profit zero, se arata intr-un comunicat al Mobexpert, transmite Mediafax.

"Intr-un climat economic atat de dificil ca cel din 2009, nu profitabilitatea ne-a preocupat ci adaptarea cheltuielilor firmei la noile realitati pentru a ne putea relua profitabilitatea incepand cu 2010", a declarat, in comunicat, Dan Sucu, presedintele grupului Mobexpert.

Astfel, afacerile diviziei de mobilier pentru casa si decoratiuni pe retail au scazut cu 17%, in timp ce vanzarile diviziei de mobilier pentru birou s-au contractat cu aproximativ 30%.

Vanzarile in lei s-au situat sub nivelul avansat la inceputul anului 2009, de maxim 10%.

"Zona de productie a grupului a resimtit, de asemenea, efectele contextului economic nefavorabil. Diminuarea cererii pe piata regionala de mobilier a fost insotita de o scadere a cererii pe pietele externe pe fondul crizei economice.

Acest context a dus scaderea productiei la nivelul fabricilor grupului Mobexpert, majoritatea acoperind in 2009 doar 50% din capacitatea lor de productie. Exporturile pe pietele vestice, pe de alta parte, au scazut la nivelul intregului an 2009 cu aproximativ 30% comparativ cu anul precedent", se arata in comunicat.

In 2009, grupul a decis sa inchirieze peste 14.000 de metri patrati de spatii, a redus investitiile in publicitate si a disponibilizat 800 de salariati.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#afaceri, #mobexpert, #profit , #stiri Mobexpert