Elvila fuzioneaza cu Elmoberom si Elvila International

Miercuri, 06 Septembrie 2006, ora 12:55
1092 citiri

Elvila, companie producatoare si distribuitoare de mobila, va fuziona prin absorbtie cu companiile Elmoberom si Elvila International, potrivit unui proiect de fuziune publicat de companie in Monitorul Oficial.Capitalul social al companiei Elvila va fi majorat cu 110.000 de lei, la 38,90 milioane lei, iar in urma fuziunii intreg patrimoniu societatilor absorbite va fi transmis societatii Elvila, aceaste societati urmand sa fie dizolvate fara lichidare.

Elvila detine in momentul de fata 85,28% din actiunile Elmoberom si 98,32% din actiunile Elvila International. In schimbul actiunilor detinute la societatile absorbite, actionarii minoritari ai acestora vor dobandi actiuni la Elvila.

Fuziunea celor trei societati este motivata de faptul ca acestea au obiecte de activitate principale asemanatoare, societatea rezultata va putea atrage surse de finantare suplimentare si va putea patrunde pe noi piete, scopul principal fiind cresterea cifrei de afaceri si dezvoltarea companiei Elvila prin cresterea eficientei economico-financiare, se arata in proiectul de fuziune.

Raportul de schimb al actiunilor este de 1 la 400 in cazul companiei Elmoberom, o actiune Elvila fiind echivalenta cu 400 actiuni Elmoberom, iar in cazul Elvila International, raportul de schimb este de 1 la 10 actiuni.

Ca urmare a fuziunii, compania Serlo Ltd va detine ramane actionarul majoritar la Elvila cu 57,48% din actiuni, cel mai mare actionar minoritar fiind Viorel Catarama cu 32,75%. Un numar de 15 alti actionari vor detine restul titlurilor companiei.

Grupul Elvila si-a inceput activitatea in 1990. Fabricile Elvila au 65% din productie destinata exportului, restul fiind alocata celor 32 de magazine din Romania. Numarul total de angajati este de 4.500.

Principalul jucator concurent pe piata de profil din Romania este Mobexpert. Infiintat in 1993, Grupul Mobexpert are in prezent 4.500 de angajati si cuprinde patru hipermagazine in Bucuresti, unul la Brasov si 27 de magazine in tara, 10 fabrici de mobila, cinci firme de import si de logistica, si compania de imobiliare Domus Mex.

NewsIn