Staer International isi reduce la jumatate importurile, dar mareste productia, in 2009

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 11:33
1621 citiri
Staer International isi reduce la jumatate importurile, dar mareste productia, in 2009

Retailerul de mobila Staer International vrea sa-si reduca importurile, in 2009, la jumatate, dar isi mareste la 85% productia proprie de la fabrica din Galati, a declarat marketing managerul companiei, Claudiu Buduruta.

Anul trecut, Staer a inregistrat o cifra de afaceri in valoare de aproximativ 98,7 milioane lei (26,8 milioane euro), in scadere cu circa 12% fata de 2007, cand aceasta a fost de 101,6 lei (30,44 milioane euro).

"Pentru anul acesta, ne-am propus sa crestem productia in propria fabrica din Galati. Pana la sfarsitul lui 2009, intentionam ca produsele realizate in propria unitate sa reprezinte 85% din portofoliul companiei", a spus Claudiu Buduruta.

Astfel, compania va importa, in 2009, din Germania, Danemarca, Malaezia, China sau Grecia, aproximativ 15% din produsele comercializate, la jumatate fata de anul anterior.

In luna februarie a acestui an, Staer a inaugurat un showroom in Brasov, pe o suprafata de peste 4.000 metri patrati. Pana la finalul lui 2009, compania va deschide alte patru noi reprezentante in Braila, Targu Mures, Bacau si Focsani, locatiile de amplasare a magazinelor fiind parcuri de retail aflate, in prezent, in proces de finalizare.

Investitia pentru aceste proiecte se ridica la aproximativ doua milioane de euro. Staer detine o singura unitate de productie in Galati, cu noua hale care se intind pe o suprafata de 39.000 de metri patrati.

In prezent, compania are 27 de magazine, amplasate in majoritatea oraselor mari si mijlocii din tara si un numar de 710 angajati in sectoarele retail si productie.

Principalii competitori ai retailerului pe piata interna de mobilier sunt Mobexpert, IKEA, Elvila si Kika. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie, #importuri, #productie, #proiecte , #stiri Mobexpert